Детальніше про курс

ПРО ОНЛАЙН-КУРС

 

 

Онлайн-курс має на меті навчити залученню коштів, стратегічному плануванню та співпраці влади, бізнесу й громадськості для втілення енергетичних проєктів на місцях.
Навчання складається з 10 модулів (тем):
  1. Роль стратегічного планування для залучення грошей.
  2. Довіра та соціальний капітал.
  3. Проектний менеджмент.
  4. Пошук партнерів і підрядників, які не підведуть.
  5. Технічні аспекти енергетичних проектів.
  6. Нетипові проекти в сфері енергоефективності і ВДЕ”.
  7. Створення інструментів фінансової співпраці.
  8. Залучення грантових коштів.
  9. Залучення місцевих запозичень на енергоефективні проєкти.
  10. Чому міжнародні організації фінансують гендерну рівність і як це врахувати в заявках на гранти?
Кожен модуль містить текстову інформацію, графічні елементи, питання для самоконтролю, самостійні завдання та тематичні відео.
Обов’язковою умовою участі є реєстрація. Зареєструвавшись, Ви зможете зберігати свій прогрес у проходженні курсу, отримувати актуальну інформацію, контактувати  з розробниками.
Після реєстрації Ви матимете 60 днів для проходження курсу. Якщо курс буде модифіковано/поліпшено/розширено, учасників, які його не завершили, ми повідомимо додатково та ознайомимо з порядком подальших дій та змін.
Усі, хто успішно пройдуть курс та здобудуть більше 60 % (за загальною оцінкою), отримають сертифікат про завершення курсу. Перші 5 осіб, які наберуть більше 84 %, отримають у подарунок брендовану парасолю; перші 5 осіб, які наберуть від 75 до 84 % – брендовану металічну пляшку для води; і перші 5 осіб, які наберуть від 60 до 74 % – брендовану екосумку. Рішення щодо розподілу подарунків є остаточним та оскарженню не підлягає.
Якщо Ви помітили помилки у роботі платформи курсу чи маєте організаційні питання, просимо звертатися на money@ecoclubrivne.org.
Бажаємо Вам успішного завершення курсу, надійних партнерів, ідей та грошей для реалізації усіх Ваших проектів.

ПРОЕКТ "ПРОСУВАННЯ СТАЛИХ ЕНЕРГЕТИЧНИХ РІШЕНЬ В ГРОМАДАХ"

Процес реалізації: 
У листопаді 2019 року Екоклуб розпочав реалізацію проєкту «Просування сталих енергетичних рішень в громадах (приклади з практики)» за підтримки МЗС Норвегії в Україні. Його мета - сприяти появі стійких енергетичних рішень у громадах, що реалізуються у співпраці жителів, влади та бізнесу.
Тривалість проекту: листопад 2019-грудень 2020 року.
У відкритому конкурсному відборі зі 101 заявки незалежне експертне журі  обрало 12 громад (Сєвєродонецьк, Житомир, Коростень, Баранівка, Вознесенськ, Чортків, Самбір, Пирятин, Широке ( Запорізька обл.), Нетішин, Добропілля, Жмеринка).  Представники цих громад (місцеві органи влади, бізнес та мешканці) пройшли навчання зі сталого енергетичного менеджменту, управління проектами, регулювання, громадської участі та подали допрацьовані з експертами заявки на фінансування проектів у сфері зеленої енергетики. Переможцями другого етапу конкурсу стали Баранівська ОТГ Житомирської області та Вознесенська ОТГ Миколаївської області. Ці  громади отримали спів фінансування від ГО “Екоклуб” до 50% (350 та 450 тис.грн. відповідно) від загальної вартості проектів, іншу частину внесла громада.
У Вознесенську встановлено сонячну електростанцію потужністю 50 кВт для забезпечення потреб в електроенергії місцевого водопостачального підприємства. Загальна вартість проекту (будівництво СЕС, організаційні витрати та просвітницька робота)  - 1, 18 млн. грн. 
У Баранівці завершено ремонт даху міжшкільного ресурсного центру і розпочинається встановлення СЕС 10 кВт для забезпечення його потреб в електроенергії. Виробництво електроенергії буде транслюватися в режимі онлайн, усі охочі отримають консультації щодо встановлення таких станцій. Для представників бізнесу буде проведено окремий тренінг щодо усіх особливостей встановлення та використання СЕС.
Детальніше: https://ecoclubrivne.org/cases/
 

КУРС РЕАЛІЗОВАНО ЗА ПІДТРИМКИ: 

МЗС Норвегії в Україні
Посольство Королівства Норвегія у Києві розпочало свою роботу у 1992 році.
Цінності та пріоритети Посольства: енергетика і морські ресурси; мир, стабільність та безпека; зміна клімату та навколишнє середовище; політика розвитку та гуманітарні зусилля; мистецтво та культура.
Посольство надає гранти на втілення проєктів для сталого розвитку, безпеки та зростання демократичного громадянського суспільства в Україні.

Фонд імені Гайнріха Бьолля
Це неурядова ресурсна організація, яка популяризує демократичний порядок денний та змінює публічний дискурс з метою зеленого демократичного розвитку. Фонд є частиною Зеленого політичного руху Німеччини і ЄС. У Німеччині Фонд працює з 1997 року і з часом розширив мережу до 32 регіональних представництв у 60 країнах світу на чотирьох континентах.
Фонд названо ім’ям письменника, Нобелівського лауреата Гайнріха Бьолля, який сповідував близькі нам принципи – захист свободи, громадянську активність і толерантність.

ДРА 
Міжнародна некомерційна, неурядова та благодійна організація, що з кінця 90-х років працює з партнерами у всій Східній і Центральній Європі та підтримує відкрите і мирне співробітництво зокрема між Німеччиною, Україною та іншими країнами Східного партнерства – в демократичній Європі без кордонів.

Хліб для світу
Активне агентство, що працює у понад 90 країнах світу, в  яких спільно з місцевими партнерами допомагає людям самостійно покращити своє життєве становище.

  

    

 

На головну